Om Thomas

Om Thomas
Jag är uppväxt i Västerbotten – Lappland, Storuman och Tärnaby. Jakt, fiske och idrott präglade min uppväxt. Sedan 2002 är jag bosatt i Umeå med min sambo Kerstin och vi har två barn.

Fram till 23 års ålder så var min huvudsakliga sysselsättning utförsåkning i IK Fjällvindens färger. Ett par år i Svenska landslaget, och ett år som proffs i USA. Vid 17 års ålder var jag initiativtagare till att gymnasiala studier för oss som gillar utförsåkning kom till stånd i Tärnaby – Tärnaby Skidhem. Lite måste man få skryta…

Tiden som idrottsman har starkt påverkat mig som människa – i positiv riktning.
När jag slutade som elitidrottare och gick över till företagandet kände jag att i den miljön finns samma möjligheter till självförverkligande som inom idrotten. Och utlopp för tävlingslusten.

Ett litet återfall för oss gamla skidåkare kom för några år sedan när Bengt Fjällberg och jag var nere i La Rochelle och försvarade Fjällvindens färger på Fångarna på Fortet. Vi satte då ett hittills oslaget nordiskt rekord.

Jag startade mitt första företag 1978 vid 18 års ålder. Under tre år hann jag även med lite högre studier inom byggsektorn, är utbildad mätingenjör/arbetsledare.
1992 var jag en av 18 utvalda företagsledare i Västerbotten som fick gå ett 3-årigt företagsledarprojekt med fokus på att utveckla mig och min verksamhet. Detta var startskottet för mig att 1995 på heltid ägna mig åt affärsutveckling.
Efter detta har jag ansvarat för liknande långvariga företagsledarprojekt.

1999 vald till ”Årets företagargärning” i Storumans kommun.

1999-2002 var jag delägare och deltids-VD på en Strategisk Kommunikations- och PR-byrå i Stockolm (Comvision). Den här tiden bidrog verkligen till att vidga mina vyer.
Halvtid i Stockolm med 12 anställda. Den andra halvtiden i Storuman, där jag ansvarade för ett fastighetsbolag med 3 anställda, en reklambyrå, Linjalen Text & Bild, med 4 anställda och en företagsby/konferensanläggning med 4 anställda. Dessutom hade jag ett kontor för min konsultverksamhet i Umeå. (Mycket jobb kan det tyckas, men omgiven av människor som vet vad de sysslar med så går det faktiskt.)

Ägandet i PR byrån avyttrade jag våren 2002 och reklambyrån köptes av tre anställda våren 2004.
Så i dag är jag helt fokuserat på min konsultverksamhet och sätet för min verksamhet är Umeå.

Kvar i Storuman har jag mamma och föräldrahem.